Categories

Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Werkwijze

Vanaf 2016 is Stichting de Pijler flink in de weer met het smeden van nieuwe allianties, het aangaan van maatschappelijke coalities en het ontwikkelen van gezamenlijk gedragen projecten, die allen bijdragen aan de verschillende facetten die armoede met zich mee brengt. Niet alleen wil zij zo meer naamsbekendheid genereren, ook en vooral wil zij bijdragen aan een breed draagvlak om armoede aan te pakken!

Samen met andere (maatschappelijke) organisaties, onderwijsinstellingen, gemeenten, ondernemers en vrijwilligers zet de Pijler zich in om verschillende doelgroepen te bereiken en middels ervaringskennis beleid te beïnvloeden. Middels een afnemer-specifiek productenboek richt zij zich op verschillende doelgroepen en gevolgen van armoede, in de vorm van projecten – workshops – trainingen etc.

Naast de nieuwe werkwijze bestaan er nog twee andere vormen waarin de Pijler als provinciale ondersteuner fungeert;

  • Werkgroep Armoede
    Afgevaardigden van lokale belangenorganisaties en samenwerkingsverbanden rond bestrijding van armoede en sociale uitsluiting komen hier bij elkaar om lokale en regionale armoedevraagstukken te bespreken.

  • Provinciaal Overleg Limburgse Cliëntenraden / Regionale Overleg Tafels
    Tijdens het POLC komen vertegenwoordigers van cliëntenraden bijeen om gezamenlijk te kijken naar kwesties rondom wet- en regelgeving. Bij de regionale overlegtafels komen vertegenwoordigers van cliëntenraden bijeen uit de regio noord- / midden- of zuid Limburg. Deze bijeenkomsten ondersteunen het POLC maar zijn meer gericht op de eigen regio. Gemeentelijke zaken worden hier uitgebreider besproken.

  • Alliantiedagen / Pijlerdagen
    In samenwerking met de Sociale Alliantie, organiseert Stichting De Pijler regionale Alliantiedagen waarbij sprekers met verschillende specialisaties en achtergronden armoedevraagstukken belichten.