Categories

Archives

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

ATD-vierde wereld

atd

 

KOM, ONTMOET, LUNCH EN DEBATTEER MET ONS MEE

 

‘Armoede is  een collectief probleem.’ ‘Door armoede wordt mensen onrecht aangedaan.’

 ‘Armoede is een schending van de rechten van de mens.’

 

Ook u zegt:  “Stop armoede nu? Laten we elkaar ontmoeten en onze krachten bundelen in het kader van  de Werelddag van verzet  tegen extreme armoede en sociale uitsluiting op 6, 15, 16 en/of 17 oktober. Dit jaar wordt zoals  in voorgaande jaren in Heerlen, met medewerking van Heerlen Mondiaal, de Andreasparochie en de werkgroep “Samen aan de slag” van het Platform Armoede Heerlen op een geheel eigen wijze invulling gegeven aan deze dagen.

  • Donderdag 6 oktober om 19.30 uur Café Mondiaal in Café Pelt, Pancratiusplein 48. Thema avond over armoede hier en wereldwijd.
  • Zaterdag 15 oktober om 18.00 uur viering St. Andreasparochie, Palestinastr. 326.
  • Zondag 16 oktober om 10.30 uur viering St. Andreasparochie. Na de viering willen we u graag ontmoeten bij een kopje koffie en een stukje gebak. Er zal een infostand zijn met boeken en kaarten, en creaties van de diverse workshops van mensen van de Vierde Wereld.
  • Maandag 17 oktober 11.00 uur tot 16.00 uur, Broederhuis, Kerkraderweg 9 te Heerlen.

Deze dag staat in het teken van  gelijkwaardige ontmoeting en het uitwisselen van kennis en ervaring. Samen met Kredietbank, Bureau Cliëntentelefoon, Gemeente Heerlen en ervaringsdeskundigen willen wij met U praten over:

  • De belevingswereld van de mensen die in armoede leven.
  • Uitwisseling van tips en trucs van de ervaringsdeskundigen?
  • Hoe “werkt” de wettelijke regelgeving (Sociale dienst)?
  • Wat zijn de ervaringen met de schuldhulpketen?
  • Stellingen/opdrachten.

 

Rond 12.00 is er een minimalunch verzorgd door Radar, de workshops worden 2  keer drie kwartier,  vanaf 13.00 tot 15.00 uur,  gehouden  en we sluiten de dag af tussen 15.00 en 16.00 uur met een hapje en een drankje.

 

Doe mee. Meld je aan voor maandag 10 oktober: armoedeoktober@gmail.com of 045-5723372 Geef 2 workshops aan waaraan je wilt deelnemen en of je mee wilt lunchen.

Voor Café Mondiaal en de viering in de  St. Andreaskerk hoeft u zich niet aan te melden.

 

Voor meer info zie:

 www.sintandreas.nl , www.heerlenmondiaal.nl of  www.atd-vierdewereld.nl of 045-5325092.